Booking.com VS airbnb

Booking.com VS airbnb

Ce reprezintă Booking.com?

Booking.com este o platformă online unde hoteluri, guesthouse-uri și alte tipuri de cazări își listează camerele pentru a putea fi închiriate.

Ce reprezinta airbnb?

Spre deosebire de Booking.com , airbnb este o platformă online unde, oamenii își împart locuințele cu turiștii.
Asta înseamnă ca fiecare o să aibe spațiul lui de odihnă, dar și un spațiu comun, de exemplu bucătăria sau baia.
Noi am folosit această platformă în SUA și Canada.
 

Cum rezerv ?

Atât la Booking.com cat și la airbnb, procesul de rezervare este foarte simplu. Ai nevoie să stii unde, când și cu cine mergi în excursia dorită. După ce ai făcut asta, dai o căutare, îți alegi cazarea dorită, iar restul e la un click distanță.
 

Tipuri de rezervare

Aici nu o sa intru foarte mult în detalii.O să zic doar că există rezervare cu (sau fara) anulare gratuită.
Este bine de știut ce avantaje/dezavantaje are fiecare dintre aceaste două tipuri de rezervare.
Avantajul rezervării cu anulare gratuită este faptul că ai posibilitatea de a renunța la cazare și de a-ți primi banii înapoi oricând, până la o anumită dată prestabilită de către unitatea de cazare.
In cazul rezervării fără anulare gratuită, dezavantajul pe care trebuie să il ai in vedere este faptul că dacă nu mai poți onora rezervarea, iti va fi reținută întreaga sumă de bani corespunzătoare numărului de zile rezervate sau, numai o parte din aceasta.
Spre deosebire de BookingAirbnb este mai restrictiv având  de obicei o perioadă scurtă de anulare gratuită și anume, 24/48h.
 

Când si cum se face plata?

În principiu, atât pe Booking.com cât și pe airbnb plata se realizează cu cardul bancar.
De obicei proprietățile listate pe Booking.com preferă să-ți ia banii atunci când te cazezi, iar plata se va face fie folosind cardul sau cash. Există totuși și excepții, când îți vor fi retrași banii de pe card, imediat ce ai făcut rezervarea.
O problemă pe care am intalnit-o pe Booking.com este aceea ca plata să fie refuzată din cauza tipului de card utilizat .Sunt unități de cazare ce preferă doar cardurile de credit și nu de debit.
 
Proprietățile listate pe Airbnb îți vor retrage banii de pe card fix în momentul in care ai incheiat procesul de rezervare.
 

Cum comunic cu personalul la care am facut  rezervarea?

Îți recomandăm să iei legatura cu persoana de contact a unității la care ai făcut rezervarea, inainte de a ajunge la destinație. În felul acesta te poți asigura că totul este ok.
 
Ambele platforme dispun de o rețea de comunicare internă prin mesaje.  De cele mai multe ori comunicarea prin această cale este mai greoaie pe Booking.com, dar nu din cauza aplicației ci de cele mai multe ori din cauza personalului unității de cazare.
 

Pro vs Contra – Booking.com / Airbnb

Ca să fim foarte sinceri, la început am fost destul de reticenți în privința airbnb. Ni se părea ciudat gândul de a sta în aceeași locuință cu proprietarul.
In funcție de destinația aleasă și constrânși de situația unei cazări extrem de scumpe prin Booking.com, ne-am îndreptat atenția către airbnb.
 
Iti recomandăm, in orice caz să verifici înainte de a rezerva, ambele platforme.
 
Booking.com reprezintă mai mult o cazare în regim hotelier, astfel vor exista menajere ce îți vor face curat în cameră spre deosebire de airbnb unde te descurci singur.
 
Pentru o perioadă îndelungată airbnb poate fi o alegere bună mai ales ca ai posibilitatea de a folosi bucătăria astfel putând reduce costurile cu mâncarea în cazul în care vrei să-ți gătești.
 
Multe cazări de pe airbn, au check-in flexibil. Este suficient să discuți cu proprietarul pentru a stabili o oră convenabilă de check-in.
Dacă stai în regim hotelier prin Booking.com, atunci va trebui să te prezinți la ora de check-in specificată, care de obicei e după masă.
 
Un aspect foarte important la airbn mi se pare interacțiunea cu proprietarul. Practic stai în casă cu un localnic. El poate să-ți spună ce să vizitezi sau să mănânci plus multe alte „secrete”.
 

De ce Booking.com sau airbnb și nu alte platforme online?

Noi doar pe acestea le-am folosit și nu am avut nicio problema. De aceea le și recomandam.
În concluzie, dacă te-ai hotărât și vrei să faci o rezervare utilizând una din cele 2 platforme, dând click pe una din imaginile de mai jos vei beneficia de o reducere la prima rezervare. 
 
Fie că alegi Booking.com sau airbnb noi îți dorim să ai parte de o vacanță cât mai plăcută.
 
 
 

Lasă un răspuns

Close Menu