12 lucruri ce le poți face gratuit în New York

12 lucruri ce le poți face gratuit în New York

Obiective/lucruri gratuite de făcut în New York:

 • Statue of Liberty
 • Wall Street / Charging Bull
 • 9/11 Memorial
 • Trinity Church
 • China Town
 • Flatiron Building
 • High Line
 • Empire State Building
 • Central Park
 • Times Square
 • Brooklyn Bridge
 • Coney Island

Mulți dintre noi,ne dorim să ajungem măcar o dată în New York și pe bune, chiar merită.

Nu spunem din auzite ci din proprie „trăire”. Ne-am întors recent din acest loc nebun și agitat. Un
loc dezordonat la prima vedere, dar care capătă o anume ordine cu fiecare minut
petrecut aici.

Statele Unite poate fi o țară scumpă, cel puțin raportată la veniturile noastre, iar dacă poți vedea sau vizita câteva obiective în mod gratuit, de ce să nu o faci?

Am alcătuit pentru voi o listă cu 12 obiective/lucruri ce le poți face gratuit în New York.

 1. Statue of  Liberty – Nu vei ajunge practic, la bazele acestei statui, dar o poți vedea destul de aproape folosind feribotul ce leagă Manhattan de Staten Island. Cursa cu feribotul este gratuită și durează in jur de 25 minute. Nu te lasă influențat de persoanele vor să-ți vândă bilete.
 2. Wall Street / Charging Bull – Plimbă-te pe această stradă faimoasă cu ale sale clădiri impunătoare. Aici e situat districtul financiar sau „locul unde se fac banii”. Tot aici o să găsești și faimoasa sculptură în bronz a unui taur, sculptură care conform Wikipedia, reprezintă „simbolul optimismului și prosperității financiare agresive”.
 3. 9/11 Memorial – 2 fântani imense construite în memoria celor uciși în atentatul din 11 Septembrie 2001, ce se află pe fostul loc al clădirilor World Trade Center. Un loc care te va marca într-o oarecare măsură, indiferent de cât de puternic ai caracterul.În același loc există și un muzeu, dar necesită plata unei taxe de intrare.
 4. Trinity Church – reprezintă cea mai veche biserică romano – catolică, datând din anul 1698. Se află la intersecția străzilor Wall Street cu Broadway.
 5. China Town – Un „oraș chinezesc” aflat în inima New York-ului. Aici o să găsești marea comunitate a chinezilor. O să zici ca ai ajuns în China. Peste tot numai restaurante și tarabe, toate cu inscripții chinezești.
 6. Flatiron Building – O clădire faimoasă pentru arhitectura sa ciudată (are formă de triunghi).
 7. High Line – Este o linie de cale ferată suspendată, dezafectată ce se întinde pe o lungime de 2,3 km. Special la ea, este faptul că a fost transformată într-o atracție turistică. Aici se află o alee pietonală ce este înconjurată de o vegetație bogată.
 8. Empire State Building – Nu cred că există persoană ce să nu fi auzit de acestă clădire emblematică a New York-ului. Aici nu ne propunem să o vizităm, ci doar să-i admirăm măreția din exterior. Pentru că știi ce ? Privitul nu costă.
 9. Central Park – Celebrul parc din „Singur Acasă 2”, dar nu numai. Inima vie a orașului unde oamenii vin să se relaxeze sau să desfășoare diverse activități precum alergatul, mersul cu bicicleta sau curse cu mini veliere teleghidate.
 10. Times Square – „Punctul zero” al New York-ului. Locul cel mai luminat și mai agitat din New York. Aici se petrece toată nebunia, de la reclamele gigant la show-uri și concerte live. Dacă vrei o poză cu Mickey Mouse, Batman sau eroii Marvel, aici e locul potrivit.
 11. Brooklyn Bridge – Un simbol pentru cartierul Brooklyn, un pod superb din cabluri, ce face legătura cu Manhattan.
 12. Coney Island – Un loc de distracții cu o plajă sau o plajă cu un loc de distracții. De preferat să ajungi aici, în zilele de vară .Fă o plimbare pe faleză în timp ce te bucuri de briza oceanului.

Wall Street
Statue of Liberty
Empire State Building
Times Square
9/11 Memorial
Trinity Church
Central Park
Central Park
Central Park
Times Square
Times Square
Empire State Building
China Town
9/11 Memorial
Wall Street
Charging Bull
Flatiron Building
Coney Island Beach
The Brooklyn bridge - New York - Travel photography
High Line park NYC - Manhattan - New York City

Lasă un răspuns

Close Menu